Vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2024

Badge

Republika Slovenija v sodelovanju z Republiko Italijo sodeluje na vaji kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2024 (LS24), ki jo organizira Natov center odličnosti za kibernetsko obrambo (CCDCOE) v Talinu, Estonija.

Letos na vaji LS24 sodeluje približno 4000 strokovnjakov iz več kot 40 držav. Med vajo bodo strokovnjaki združili moči v simuliranem okolju, da bi zaščitili infrastrukturo izmišljene države. Soočili se bodo z vrsto izzivov, ki posnemajo kompleksnost kibernetske obrambe v resničnem svetu, vključno s strateškim odločanjem, pravnimi vidiki, kriznim komuniciranjem in strateškim načrtovanjem. Vse to bo namenjeno krepitvi zmogljivosti kibernetske obrambe.

Prednost vaje LS24 je v njenem celovitem pristopu, ki združuje tehnične veščine s strateškim, pravnim in komunikacijskim strokovnim znanjem za razvoj raznolike obrambne strategije. Udeleženci bodo skupaj izkoristili svoje spretnosti in znanja ter tako spodbudili okolje, v katerem je sodelovanje ključno za premagovanje zapletenih kibernetskih izzivov.

Velika udeležba različnih držav in partnerjev dokazuje pomen vaje ter priča o njeni vlogi pri krepitvi mednarodnega sodelovanja na področju kibernetske obrambe. Locked Shields kot platforma državam omogoča izmenjavo najboljših praks, inovativnih strategij in skupno izboljšanje zmogljivosti odzivanja na kibernetske incidente.

S ciljem vzpostavitve tesnejšega sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem na področju kibernetske varnosti in obrambe na vaji v Sloveniji poleg vadbencev državnih organov sodelujejo tudi predstavniki gospodarskih družb.

Novice

Prejšnji

Vaja kibernetske obrambe Locked Shields 2023

Naslednji

Vaja »Locked Shields 2024«