Končala se je vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2024

Badge

Združeni slovenska in italijanska ekipa sta na vaji kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2024, ki se je končala 26. aprila, dosegli 7. mesto, kar je v zgornji polovici med vsemi sodelujočimi ekipami.

Po vaji je člane ekip pozdravil tudi generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve mag. Boštjan Pavlin, ki je povedal, da je sodelovanje ministrstva, gospodarstva in univerz pogoj, da se lahko razvijamo in da bomo lahko kompetentni tudi v prihodnosti, ter dodal: »Ta vaja je za naše ministrstvo velika dodana vrednost, saj se dodatno izobražujemo in spoznavamo nove trende, pri svojem delu pa bomo posledično lahko uveljavljali tudi inovativne rešitve. Tudi predstavniki gospodarstva so mi potrdili, da ima ta vaja dodano vrednost tudi za njih, saj pridobivajo dodatne izkušnje tudi v mednarodnem okolju.«

Velika udeležba različnih držav in partnerjev dokazuje pomen vaje Locked Shields 2024 ter priča o njeni vlogi pri krepitvi mednarodnega sodelovanja na področju kibernetske obrambe. Locked Shields kot platforma državam omogoča izmenjavo najboljših praks, inovativnih strategij in skupno izboljšanje zmogljivosti odzivanja na kibernetske incidente. Na vaji je sodelovalo približno 4000 strokovnjakov iz več kot 40 držav.

Novice

Prejšnji

Vaja »Locked Shields 2024«